Aime; sagostund 5, en bra dag

Aime vaknade med ett ryck. Hon vände sig tvärt i den varma sängen och blickade upp mot klockan. Hon hade sovit för länge. Hon skulle möta Llou och Rospanda vid simhallen klockan 10.00. Klockan var nu 08.47, och den tickade på snabbare än Aime hade önskat. Hon vände sig om, bestämde sig för att strunta i simningen och sova istället.

08.48:
Aime var i full flärd med att sätta på sig sina kläder och tvätta bort sminket från gårdagen (ja, hon hade varit så trött att hon somnat på fläcken). Frukost fixades iordning vid 09.05 och hon lämnade huset på le grand tour 09.28.

10.00:
Hon hade hunnit. Hon var på badhuset och skulle just betala inträde när...
"Ursäkta, har du Maestrokort?"
"Öhm... ja...? ....funkar det inte då eller?"

Och det gjorde det tydligen inte. Aime behövde således gå upp till metron igen, hitta en bankomat, ta ut pengar, gå tillbaka igen och sedan in. Hon var en halvtimme sen in till bassängen.

Rospanda dök (höhö) aldrig upp. Llou och Aime var förkrossade, men satte sig sedan i bastun och mjuknade upp en aning. Deras dag fortsatte sedan i en ytterst glad stämning. De for till forumet, åt thai merveilleux för 36,50 och satt och pratade i... ja, tre timmar? Resultatet blev matmonster:

llous matmonsteraimes matmonster
llous matmonster                                                                        aimes matmonster

(Off the record: jag vet att llous är mycket finare, men till mitt försvar kan jag säga att 1. hon hade pinnar, jag hade kniv och gaffel, 2. hon satt i minst 45 minuter, jag gjorde mitt på 2.)

Efter ett långt samtal satte sig Aime på bussen till le slusse, och sedan på metron mot Eutorge. Där skulle Aime träffa sin maman, men först skulle Aime tydligen träffa någon annan, för på metron...

hey goodlooking

...och han var goodlooking indeed. Han stod nära Aime i exakt 11½ sekund, han gick av vid le grand central.

Aime och maman åt gott och såg sedan la première de "Hommes qui déteste des femmes" (Män som hatar kvinnor). Både Aime och maman tyckte mycket om filmen. Båda är ju förstås stora fan av boken - plus de två andra såklart. På vägen hem fick maman fnatt och gjorde detta:

biljett!
...notera priset. Är man bäst så är man

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0