Llou; tid för häxeldar

Idag är det, som alla nog är smärtsamt medvetna om, valborg.
Jag har våndats över detta nu under hela gårdagen, och en del av idag. Vad ska jag göra? Ska jag dra ut på stan och fira, eller stanna hemma och leka alternativ? Jag bestämde mig, efter mycket om och men, för det senare alternativet. Som tur var har jag några soulmates som tänkte i samma tankebanor, och ringde mig bara minuten efter mitt beslut. Vi ska nu skita fullständigt i allt som valborg står för, och istället njuta av varandras sällskap. Enligt mig låter det som en toppen-idé.

Jag älskar, alternativt nog, att vara lite alternativ. Ah, härliga känsla.

(Förresten, är det bara jag som märker hur Aime skiner med sin frånvaro?)

(Förresten 2, kanske tar jag med mig Will ikväll, så får ni se på lite fina bilder...)

Vad ska ni hitta på ikväll?



Llou; that's true



Några frågor på det?

Llou; förbannad

Ursäkta språket, men:

VARFÖR SKA DET VARA SÅ JÄVLA DYRT ATT ÅKA TILL HALMSTAD?!

Llou; P3 live session

Som ni kanske minns skrev jag och Aime om när vi har på P3 live session för ett ganska bra tag sedan. Nu har i alla fall filmen kommit upp på deras hemsida, och har ni riktigt tur kan ni se någon av oss.

LÄNK

Llou; min fina

Tack för den obefintliga hjälpen. Det känns bra att veta att ni alltid ställer upp för mig.
Hursomhelst lyckades jag komma på ett bra namn alldeles själv (för det är väl trots allt jag som känner min kamera bäst...).



Härmed döper jag dig till... WILL!
(Det namnet är genialiskt ur mer än en aspekt...)

Aime; mjau?

En härlig mening jag hörde igår på bussen hem:

- Ah du vet så fråga han mej ifall de va nåt ja inte ville ha på kebaben, jag ba svara på turkiska nej inge röd sååås, inge lööök, och inge jävla vitlökssås. samtidigt du vet jag hade ögonkontakt med den andra snubben, KATTERNAS PAPPA JA SVÄÄÄR!

Samtalet fortsatte sedan med att hon berättade om att "katternas pappa" hade ringt henne

- o sen han ba ringde klockan elva, ja ba fett pinsaaam. sen du vet, ja blev fett nervös, asså i verkligheten ja hade knullat hans huve, men du vet i telefon ja blir såhär nervös och ba "aaaa.. mmm"...

Kändes lite pinsamt att jag förstod vad hon sa för något. Men ja, har man vuxit upp med olika kulturer så lär man sig. Antar att jag kan räkna det till allmänbildningen.



Vad jag just kom på: det är minst två stora grejer till varje vecka framöver. Alla ämnen håller på att knytas ihop och vi, stackars elever, står i mitten och ska hinna med allting. Puh. Tur att man har "Come on Eileen" som hjälper en igenom de svåra tiderna. Ja, jag har verkligen fastnat på den låten. Förresten, tycker ni verkligen att Norges bidrag i Eurovision är bra? Jag tycker det är ....blä! Men vad jag har förstått så är det många som gillar honom? ... Nej hörrninini, heja Malena!

Llou; jag tror att det är en han


I födelsedagspresent fick jag bland annat en systemkamera, Nikon D60. Jag har gått runt och fotat som en galning. Ännu har jag inte lärt mig alla funktioner - men ge mig några dagar. Kameran har heller inte fått ett namn, ve och fasa! Har ni några bra namntips?

Aime; sagostund 8, det sa klick

En dag klev Aime in i det lilla posthuset med mobilen i högsta hugg. Hon tittade upp och såg massa ungdomar som kommit dit av samma anledning som hon, så hon sänkte rösten lite när hon pratade in i headsetet. Samtalet tog slut och Aime tittade sig fundersamt omkring, hon tyckte att "någon borde jag ju känna här". Hon spejade med blicken, likt den radar som Aime och Llou utvecklat för att få syn på snygga killar, men varken någon snygg kille eller någon som Aime kände fanns att skåda.

Men då plötsligt... Aime tog några snabba steg fram till sin träningskompis Mattias. Mattias i sin tur verkade bli glad att se Aime och de fortsatte tillsammans med alla ungdomar, ledsagade av en postis, in till fikarummet. Där satte de sig ned. In kom sedan tre killar till, Mattias kompisar, och en av dem var rent ut sagt gorgeous. Han utrålade självsäkerhet, lugn och var otroligt charmig. Aime kunde inte slita blicken ifrån honom. Vem var denna mysiska kille med det underbara leendet? Han var social, precis som Aime, och han var bara, wow.
 
Nu sitter Aime hemma och undrar om och när hon får se honom igen. Kanske får de båda jobbet i sommar. Kanske träffas de någon annanstans. Kanske är det ödet.

Llou; birthday girl

Igår fyllde jag 18 år. Jag trodde att jag hade förberett mig väl, men när jag väcktes på morgonen och min mamma räckte fram en pärm och sade: "Här är dina fondsparingar. Enbart du har nu full kontroll över dom. Du får placera dom hur du vill. Du borde även börja spara i andra konton. Ta inte i Riksbanken!" trodde jag att jag skulle kola vippen. Jag kan ju ingenting om aktier och fondsparande!

Kvällen däremot blev väldigt trevlig. Först firades jag av min familj plus farfar och hans sambo, vartefter jag gjorde mig iordning för att dra på stan. Efter lite smärre incidenter kom jag, Matilde, Karin och Carla till 80's där det bjöds på bra musik och trevligt sällskap!

Däremot lyckades jag skaffa mig ett extremt "smärtsamt" minne från denna kväll, som Matilde säkerligen skadeglatt kommer dela med sig av. Jag håller tummarna för att det inte blir så.



Aime; insane!

Det var inte meningen mamma.


Dagen började med att jag åkte till Sollentuna och marknadsförde min skola, det är ju trots allt mitt projektarbete. Klart man ställer upp.

Sen fick jag ryck och frågade Philippe om han ville följa med till Gröna Lund (gratis såklart) och vem kan motstå mig, solen och Gröna Lund gratis? Så jag åkte hem, hämtade grejer, och sen dirr in till Djurgården där vi spenderade kvällen skrikandes i Insane, TILT, Katapulten, Jetline m.m.

Och här är min recension av Insane (som mina kompisar efterfrågat)
Insane är faktiskt insane. Det är inte en normal bergochdalbana. Det känns inte som en bergochdalbana. Det är ett inferno av att åka längs en räls, samtidigt som det snurrar och man åker baklänges och framlänges och upp och ner och hit och dit. Väldigt underhållande. Det bästa är om två lite tyngre sitter på ena sidan av vagnen, och två lite lättare på andra sidan, då snurrar det mest. Det kändes i den sista åkturen, helt klart godkänt. Dock är den väldigt kort, det är snabbt över och jag skulle helst vilja köra den ett varv till...

4/5 toasters

Aime; truth, word for word

Dags för ett nattligt blogginlägg. Jag, som de flesta andra(?), blir ofta lite djup på natten... och lite flummig. Men jag hörde just sanning klinga lika klart som silverklockor:

Every beauty needs to go out with an idiot
How can you stand next to the truth and not see it?

U2 - I'll go crazy if I don't go crazy tonight


Och jag kände bara att...

Veckans låt, v. 17

REN KÄRLEK
fanns dock ingen bra video... men den här är ju, ..underhållande


Aime; universitetsstaden förra

Som sagt, igår var vi snälla och delade ut mackor och äpplen till studenterna i Uppsala. Lite repris sedan i tisdags när vi delade ut mackor och allt var det nu var på tågstationen. Stockholmarna är snälla, inte dryga :)

Nu ska jag äta, men jag måste bjuda er på en bild som skapades av Tova och moi igår innan vi lämnade det söta Uppsala för hufvudstaden:

roflmao

Llou; partybilen

Igår, som sagt.
Vi var då i Uppsala för att återigen marknadsföra vår skola. Jag tyckte verkligen att det var jätteroligt. De flesta eleverna som kom var väldigt gulliga och det kommer nog bli en bra skola där.

Jag lyckades även fylla min kvot av "goda gärningar". Det var nämligen så att vi fick lite mackor och äpplen över som vi inte kunde spara. Jag (och några andra) lekte då goda féer och stod och delade ut dessa till hungrande (och ibland snygga) studenter. Jag valde att se det som att jag precis löst deras ekonomiska problem; no more nudelsoppa! Ibland är jag alltför snäll.

Till tågstationen åkte vi taxi, men inte vilken taxi som helst. Vi åkte i partytaxin numero uno! När vi först kom in fick jag en smärre chock av den högljudda musiken, men fann mig snabbt till rätta. Efter lite "snygga" partymooves började taxichaffisen hänga på; han gjorde några dansövningar, han blinkade med ljusen, han guppade med bilen och körde sick-sack så att bilen fick en härlig gungning. Det blev riktigt drag! Snacka om att det blev en stört bra förfest.

Aime; precis

allt som llou sa

(guuud vad du är tråkig aime!)
tell me something i don't know, men jag går ändå bort härifrån. miiijau säksey!

Llou; på väg till kojs

Jag och Aime är nyss hemkomna från Uppsala. Vad som hände där återkommer vi om senare (läs; imorgon).
Vad jag borde göra nu: plugga
Vad jag tänker göra nu: sova

Och förresten: vad har hänt med våra besökssiffror?! Varför dissar ni oss, people?! Give us some feedback!

Llou; går humorn i släkten?

Jag och pappa står och viker lakan när vi, helt random, börjar diskutera det engelska språket.
Pappa: "Heter det 'fold the sheets' på engelska tro?"
Llou: "I don't know!"
Pappa (sjungandes): "I don't know but I've been fold!" varpå han ler brett, uppenbarligen väldigt imponerad av sin ordvits.
Llou: "Åh, pappa, den var skittråkig!"
Pappa: "Nej, den var sheet-tråkig! Haha!"

Jag kan säga så här:
Pappa förtjänade verkligen boken jag gav till honom i julklapp; "Tråkiga pappor och skämten de älskar att plåga oss med". Min största rädsla är att jag kommer bli precis som honom. Heh.

Llou; röstar för jämlikhet

Jag vet inte om ni alla är medvetna om att det nu pågår en ganska stor debatt (främst på amerikanska bloggar och nyhetssidor) angående homo-äktenskap. En av kandidaterna till Miss USA, Miss California, uttalade sig negativt om detta och påstod att äktenskap endast borde vara mellan en man och en kvinna. Detta har orsakat stor rabalder. Alla möjliga personer har stått i kö för att uttala sig i frågan, och självfallet vill jag inte vara sämre själv.

För det första vill jag understryka att jag inte tycker illa om Miss California bara för att hon väljer att uttrycka sin åsikt; alla han yttrandefrihet och så har även hon. Däremot tycker jag att hon kunde uttryckt sig på ett mer diplomatiskt sätt, "no offense" räcker liksom inte.

För det andra tycker jag att det är en absurd diskussion. Homosexuella är lika mycket människor som heterosexuella, de borde ha lika många rättigheter (och samma, framförallt) som alla andra. Vad är det egentligen att diskutera?
De vanliga motargumenten brukar komma från religionen. "Gud skapade Adam och Eva, inte Adam och Steve" osv. Men så vitt jag vet är "Älska din nästa" ett väldigt viktigt budord. Bibeln säger för tusan inte: "Älska din nästa, men skit i de homosexuella!". Och de homosexuella i USA kräver inte att få ett religiöst äktenskap, de kräver bara ett statligt äktenskap. Det är inte mycket begärt.

Och varför ska vi egentligen kalla det homo-äktenskap? Borde det inte bara heta äktenskap, rätt och slätt?


Aime; the real shit

I made it! Jag höll mitt löfte till er, kära läsare. Och nu blir det åka av!

VI SKA UT OCH ÅKA TÅG TILL NORRLAND!

nej, fan... fel.

VI SKA UT OCH ÅKA TÅG TILL NORRKÖPING!

Så, nu har vi åkt klart. Vi befinner oss nu i Norrköping, 15 minuter försenade då tåget fick spunk vid Flempan. Taxin, var är taxin? Taxin har åkt. Shit, taxin har åkt. Nej, vi hade inte beställt en taxi. Vi hoppar in i en taxi. Kör.

Dagen är slut. Jo, det är den visst det. Vi har ätit godis och tagit hand om METG-väljare. OH yeah. METG, mycket vacker förkortning. METG.

Pizzabilen kom 5 minuter innan taxin. Taxin luktar pizza.

Taxichaffis: Taxichaffisar i Stockholm är inte lika trevliga
Isabelle: Nej, de är lite dryga, fast en gång...

Tystnad.

Alla (men mest taxichaffisen): Berätta, jo säääg, kom igen, "fast en gång" vadå? Kom igen, berätta nu, annars kör jag inte er till stationen. Du har lång tid på dig att berätta, berätta! ...... berätta!

Isabelle: Nej men en gång så var det en taxichaffis som var polis också. Han tog min kompis i baksätet, nej bakluckan.

Felicia och jag byter en snabb blick. Var det bara vi som fattade hur kul det var?

Taxichaffis: Jag gör inte sånt.

SKRATTATTACK.

Framme vid stationen:

Isabelle: Nästa gång ska vi fråga efter dig

Taxichaffis: Nej, gör inte det, det finns en annan kille som heter likadant, och han är lika pervers som den där polismannen.

Aime; den som väntar på något gott...

...ja, ni vet.

Jag hade faktiskt tänkt skriva igår på tåget hem (från vart då? kanske ni undrar, men vi tar det sen) men internetuppkopplingen var inte så vidare värst.. och imorse, nej.. och nu, jobbintervju!

Lovar.... HOPPAS.. Nej, jag måste nog lova.

Jag lovar att skriva ett inlägg om gårdagen och kanske något annat sedan när jag åter är här hemma i min trygga borg. Nu; hair and make.

Llou; första steget mot depression: psykologiprov

Plugg, plugg och åter plugg.
Vart tog mitt liv vägen? Någon som har sett det flyga förbi?

Llou; det är däremot något jag INTE vill pröva

När jag satt på tåget i Slussen i eftermiddags och väntade på att det skulle avgå, såg jag två duvor som höll på att picka på varandra. Den ena duvan sprang fram och pickade, och backade sedan. Efter det var det den andra duvans tur. Så höll det på ett tag. Jag satt där och roade mig ett tag med att kolla på dem (hmmm... sadist?) när jag kom på att de betedde sig precis som människor gör när vi flörtar. Och jag menar inte att jag pickar på mina flörtingsobjekt. Nej, men även vi gör ett utfall för att sedan backa tillbaka för att observera hur objektet i fråga reagerar. Antingen svarar den på "pickningsförsöket" eller så bryr den sig inte. Fast innan jag hann tänka att "det här var ju ett roligt samband" började fåglarna bli lite för intima utanför mitt fönster. DE HADE FÖR TUSAN SEX MITT I SLUSSEN - MITT FRAMFÖR MINA ÖGON! GET A ROOM!

Aime&Llou; rock on!

Det här var nog tänkt som vår "presentationsbild" eller vad man ska säga.... Vi tänkte helt enkelt delge oss av denna i det första inlägget, typ. Men istället får ni den nu, 4 månader senare, typ. TYP.

rock on duuude

Llou; teaser

WOW. Kolla på det här.
Varför kan inte premiären vara i natt?

Aime; inte kul, inte kuuul

Jävlar i helvetet. Det var sant, det var ingen dröm. Skit också. Komplicerade jäkla grej. En hel vecka av nerver väntar.

Wikipedia om sanning:

"Sanning är ett ord som används såväl i dagligt tal, som inom vetenskapen och inom filosofin. Vad innebär det? Frågan är både praktisk och teoretisk, inklusive vetenskapsteoretisk."

Jag sa ju att det var komplicerat.

Aime&Llou; twitter

Okej, gott folk, nu ger vi det här ett försök. Llou och Aime kommer från och med nu finnas på twitter, så att alla kan följa våra (åååh, så spännande...) liv. Har ni inte twitter, och vägrar att fixa en, så kan ni se vad vi pysslar med här till höger. Passa på och njut innan vi tröttnar!


Llou; är väldigt mogen för sin ålder

Jaså, Aime och Matilde har redan köpt min födelsedagspresent...  Jag undrar vad det kan vara!

Som jag hoppas att ni alla är smärtsamt medvetna om kommer jag fylla aderton år den 25:e april, alltså nu på lördag. Jag är otroligt taggad inför detta. Jag tror att jag är totalt förberedd. Jag har ju trots allt:
  1. Lämnat tillbaka alla böcker på biblioteket som var försenade.
  2. En exakt vetskap om hur mycket jag bör (och inte bör...) dricka.
  3. Övat mig i konversationernas fina konst.
  4. Köpt lite mer festkläder.
  5. Planerat mitt 18-årsfirande.
  6. Börjat se några positiva fördelar med att skaffa barn (ta det lugnt, jag har inte slagit i huvudet. Ponera att barnet inte skriker, inte kissar på sig, inte måste klämmas ut från min livmoder, inte tjatar, inte måste underhållas 24/7 och avgudar mig över allt annat. Då kan det ju inte vara hemskt!)

Aime; bästa på länge

Ingen har väl undgått denna... Så jävla bra


Aime; levande begravd

Jag snubblar in som på ett bananskal och berättar för er att:

1. Jag är inte död
2. Jag har (tyvärr) inte rymt med John ME
3. Rospanda har alltid koll på mig


och slutligen
4. Chris Martin och jag är menade för varandra. No need to worry darlings!

Vad vill ni höra? Ja, men självklart om min dag. Vad bra, för det är det enda jag känner för att skriva om, ni förstår, den har varit oerhört upplyftande.

12.00
Jag träffade Matilde inne i stan och har nu inhandlat Llous födelsedagspresent (sssch, avslöja inte det för henne...)

12.50
Trillar in på Bengans och överraskas av att Florence Valentin spelar. Jag trodde jag bara skulle få dregla över John ME och Lasse Lindh idag. Men icke. Love Antell på en lördag är bannemig aldrig fel. Love Antell på vilken dag det än är iofs. Alltid rätt helt enkelt.

13.00
John ME entrar scenen på Bengans och kollar först på mig efter den tredje låten eller så. Då tittar han snabbt, sen kollar han bort, men sen vet ni vad, så tittar han igen, länge. Puh, jag blev tomat på mindre än ½ sekund.

14.00
Vi har förflyttat oss till Record Hunter. Florence Valentin igen. Mycket trevligt. Får skivan signerad också.

LUNCHPAUS

16.00
Lasse Lindh har nu hittat till Bengans. Världens sötaste.

16.35
Jag och Rospanda råkar få med oss två urläckra Coldplayaffischer ut från skivbutiken......

HEM

21.00
Joann hämtar mig och vi drar till Frysen.

21.30
Världens skönaste band spelar. HAHA. 8 snygga pöjkar.

22.00
Nu händer det grejer, de riktiga stjärnorna kommer äntligen och underhåller. Mattias Perez på trummor är mjau, grrr och voff samtidigt.

23.30
Paaaaaaaarty, jag går igång utan alkohol, ge mig bra musik bara. Och det gjorde dem jag. (JA, jag fixade bäst musik)

01.00
Hej bloggen

01.42
Hejdå bloggen :)

Llou; anropar Aime

Nu börjar jag bli lite orolig. Aime, har det hänt något med dig? Ge oss ett livstecken, för tusan! Du vet att det inte är ansvarsfullt att rymma med John M.E till Ibiza; vi har faktiskt skola på måndag. Det kan även bli lite omständligt med det faktum att John M.E är drygt 30 år med fru och barn, och du är blott en 17-årig gymnasist! Och vad tror du att Chris Martin kommer säga om det här?

Som sagt, det känns som om du inte riktigt tänkt igenom det här beslutet.
Kom hem, nu.


Saknad sedan.. ja, för länge. Har du sett henne? Lämna information i kommentarerna.

Llou; stigande stjärna

Jag har spelat Veckans låt för fullt här hemma de senaste dagarna, så nu har både jag och min lillebror fastnat på den. Frågan är vad som är värst; att jag går runt och sjunger på den eller att min lillebror gör det? När jag sjunger växlar jag tonarter ganska friskt utan att riktigt bry mig om hur det låter, men när lillebror sjunger blir det bara massa mumlanden eftersom han inte kan texten. På de få ställena i låten han tror sig kunna texten tar han i som tusan. Nu går han till exempel runt och sjunger: "I know that she knows that I'm not from Alaska!". Ni som varit trogna fans och lyssnat på låten vet nog att den inte går så. Jag har försökt säga detta ett flertal gånger men bror min är stensäker på att han har rätt.

Rent generellt kan jag säga att det brukar vara en slags tävling mellan mig och brorsan om vem som sjunger minst hemskt. Under vanliga förhållanden vinner han den tävlingen ganska lätt, men annat är det när vi sjunger SingStar! Då sopar jag banan, för jag är så otroligt bra!... Eller, jag ska vara ärlig. Anledningen att jag sopar banan är att brorsan är så otroligt dålig. Eftersom han är kille har han väldigt svårt för att ta tonerna och sjunga texten samtidigt. Han måste fokusera på en av de alternativen; annars fungerar det inte.

Det kan inte vara lätt att vara kille ibland. Jag menar, ni skulle se hur Navid var när vi labbade. Stackars lilla pojke.


Llou; äggjakt 6 svar

Svaret på ledtråd 6 var givetvis i madrassen! Det var slutet på äggjakten för i år. Nu är det bara att vänta tills nästa år... Och tro mig, även när jag är 25 år kommer jag komma hem till mina föräldrar under påsk bara för att få vara med om äggjakten. Jag fullkomligt älskar den.


Llou; äggjakt 6

Nu har vi kommit till den sista ledtråden! Det är oliiiiiiidligt spännande.

Ledtråd 6:
"Lika säkert som ett kassaskåp eller bank tycker många sparare."

Veckans låt, v.16


The Kooks - Naive
Den riktiga musikvideon gick inte att ladda upp här. Vill ni se den tryck här.

Llou; äggjakt 5 svar

Hm, det var alltså ingen som klarade ledtråd 5. Aj aj aj. Så, vad kan det vara?

Jo...

... bredvid Earl Grey-teet!


Llou; det här är humor


Llou; skepp o'hoj!

Åh, ibland är det faktiskt lätt att gilla min lillebror. Nu har han precis gett mig sin gamla skeppar-kavaj som blivit för liten för honom! Den är så snygg! Nu är jag en glad flicka. Jag var bara tvungen att delge mig av min glädje. Kanske använder jag kavajen imorgon, så får ni se en bild på den. We'll see.

Aime; jag blev knivhuggen

Det var kanske tre veckor sedan som det hände, och först nu bearbetar jag det.

Flicka: Åh, vilken fin väska!

Såklart den är, det är ju min Margarita (min Mulberryväska), tänker jag förnöjt, helt utan vetskap att flickan snart skulle hugga mig i hjärtat med en gigantisk kniv. (Staaab, staaab!)

Aime: Tack så mycket!

Jag kunde inte låta bli att klappa snällt på väskans sköna, mjuka, fina yta. Jag log och..

Flicka: Den är från Åhléns va?

....................STAB, STAB, STAB!


Aime; svar på tal (?)

Öhm, angående dagens mysterium...


...så uttalar jag mig inte i frågan.


Llou; dagens mysterium

Vad, åh vad, hände som gjorde att Aime fick knullrufs mitt under fysiklaborationen? Vem vet? Kanske bestämde sig Aime för att personligen välkomna vår nya fysiklärare Robert? Hm. Frågan är om vi någonsin kommer få rätt svar. Vad är Aimes respons på dessa nya uppgifter?

Mjao!

Llou; äggjakt 5

Nu har vi kommit till den näst sista ledtråden, och den här är en riktig kluring. May the force be with you!

Ledtråd 5:

"Härnäst en ledtråd i fint sällskap. En engelsk greve är närmsta granne!"

Llou; äggjakt 4 svar

Vad var svaret då på ledtråd 4 måntro? Jo, som Aime redan har poängterat var det...

... slutet av Twilight-boken!


Aime; till och med du alltså, suck

Vatusan, igår såg jag en kille, typ lagom smal och normalsnygg, sitta på tunnelbanan med en sån här (eller liknande):



VAD HÄNDER I VÄRLDEN!?

...och tjejer, ni ska inte heller dricka sånt där bajs. Börja träna och äta rätt istället.

Llou; professor Llou, om jag får be.

Idag och igår var jag, Rosa och Navid på SU och labbade. Jag känner mig så cool när jag går tillsammans med studenterna in på universitetsområdet (sedan att jag ser minst 3 år yngre än alla där, det kan vi strunta i!). Labbtiden har ägnats åt att odla celler, och att sedan försöka döda cellerna, för att beskriva det simpelt. Men det är kul kul kul.


Tha group


"Jaaa, jag har precis utsatt cellerna för UVC-ljus! Moahaha!"


Farliga grejer!


"Excellent!" (Och ja, jag är medveten om att jag ser helt... sne ut)

Llou; äggjakt 4

Ledtråd 4:
"För nästa ledtråd får ni leta där skymningen tar slut."

Den är bara för enkel!

Llou; äggjakt 3 svar

Svaret på ledtråd tre kom allas vår Aime faktiskt på! Det var...


... en klocka som stannat!



Nästan precis en sådan som vi har

Aime; dödsfall?

Jag hade en liten monolog kände jag:


...man undrar ju ibland

Mysteriet tätnar, är Joann död, har han tuppat av framför datorn, lider han av epilepsi, våldtar någon honom just i denna stund? Aime, er utrikeskorrespondent à la Elisabeth Höglund, undersöker frågan

Llou; dagens citat (hej fördomar!)

"Han är liksom för snäll för att vara hetrosexuell!"
- Rospanda

Llou; äggjakt 3

Nu får ni ta revansch! Här kommer ledtråd 3:

"Nästa ledtråd ligger i den som står."

Lycka till!

Llou; äggjakt 2 svar

Jag kan inte förstå att ni inte klarade av ledtråden! Ajabaja, kära läsare! Det gäller att tänka outside the box!
Rätt svar är:

.... trumvirvel....

MANDOLIN, så klart!

 
Denna finns i köket                    Denna finns i Tuffa tider


Var i Tuffa tider, kanske ni undrar? Lyssna nedan, så får ni höra!



Gyllene Tider - Tuffa Tider

Aime; listen up!

Om ni, precis som jag, älskar Kings of Convenience och längtar efter dem sen sist de var här i augusti så har jag news for you. Jag skrev till Eirik efter att ha varit på P3 Live Session;

Hej!
Igår vad jag på Nalen och lyssnade på några band, saknade dig! När kommer ni tillbaka?

Er konsert den 13/8 förra året var första gången jag var på Nalen, det var min första konsert överhuvudtaget, så att vara där igen kändes mysigt.


...och såhär svarade Eirik:

Eirik Glambek Bøe

Today at 00:38

jøss, var det din første konsert overhodet? det var smigrende.
jo, vi kommer nok tilbake i begynnelsen av oktober. da er den nye platen vår klar. vi sees kanskje da?

Så, det är bara se fram emot början av oktober!


Aime; ja, jag är töntig

Helt klart något att lära sig, eller?



Hela intervjun finns här.

Llou; tankar i påskens anda

Idag var jag och Aime på gymmet för att i ett desperat försök förbränna allt påskgodis vi (eller i alla fall jag...) fått i oss. Det gick finfint, tills jag åter kom hem. Där ligger mitt påskägg så fint och väntar på mig. Den ropar lite försynt: "Kom, Llou, kom och ät! Allt är ditt, ta så mycket du orkar!". Och hur kan jag stå emot? Det är fullkomligt omöjligt. "Lika omöjligt som att ett påskägg kan prata", kanske ni tänker. Men jag lovar; det pratar med mig, det sjunger för mig. Vi förstår varandra bra, ägget och jag. Ägget känner mina svaga sidor, och vet precis vart det ska trycka för att få mig att äta tills jag storknar. Jag har helt klart ett hat-kärleksförhållande till mitt ägg. Nu kallar det på mig! Vi hörs 10 kilogram senare!

Llou; äggjakt 2

Ledtråd 2:
"Man kan ha dess namne i köket - det har inte ni - men en sådan som ni har används på tuffa tider."

Llou; äggjakt svar

Ja, visst var det i bastun. Eftersom Aime redan lyckats lista ut svaret kunde jag lika gärna publicera det. Men ni får vänta med nästa ledtråd tills imorgon! Och då tusan, då blir det svårare!


Llou; äggjakt

I morse gick jag och min käre bror upp tidigt för att leta efter våra påskägg. Traditionsenligt borde vi ha gjort det igår, men då var jag borta, så det fick bli idag istället. Jag fullkomligt älskar jakten efter äggen, det är mycket roligare än när man väl har fått sina ägg. Påskharen som kommer till vårt hus är väldigt smart, och gillar att lämna kluriga ledtrådar efter sig. Så för er skull tänkte jag delge mig av ledtrådarna, en per dag (det var sammanlagt 8 ledtrådar). Ni får sedan försöka lista ut vad svaret är. Ni har alltså en dag på er innan jag publicerar svaret på ledtråden och ytterligare en lådtråd.

Kul va?!


Ledtråd 1:
"Påskharen har varit här! Jag har lämnat en ledtråd på en låg lav."

Kom igen och gnugga era tankeknölar! Det här är en lätt uppvärmning...


Aime; vaknade nyss

Angående gårdagens inlägg så tror jag att jag drömde allting, så det var ingenting seriöst ni gick miste om. Förutom ifall jag inte drömde allting... då har ni gått miste om någonting. Jaha, det var ju logiskt.

Men ni vet, (bestämmer jag), när det är en sån sjuk sak som hänt så man bara måste ha drömt det. Och så var det, och jag har härmed kommit fram till att det var en dröm, inte verklighet. Ja.

Matten kallar, men nej, solen lyser klarare än "när ger sinussatsen två fall?". Med det ska jag lägga mig i solen igen. Jag ville bara förklara vad jag dillade om igår. D.v.s. ingenting. Dröm, glöm, hej!



som att en bebis skulle födas med detta krull. nej precis, dröm. (även fast det KANSKE skulle kunna hända). perfekt förklaring på det jag känner/kände. det är en dröm, även om det KANSKE skulle kunna ha hänt. enough.

Llou; hela världen stannar när du går förbi

Gårdagskvällen/natten var... intressant. Jag kan däremot inte återge de exakta detaljerna, men jag tillåter mig att påstå att ens vänskapsrelation får en helt ny dimension när man är tvungen att sticka ner handen i kompisens spya.

I should know.


Bilden har ingenting med inlägget att göra.

Aime; take this heart, and make it break

Gulligt, modigt och sött.

Gulligt, modigt och sött.

Gulligt, modigt och sött.

Gulligt, modigt och sött.

Gulligt, modigt och sött.

Gulligt, modigt och sött.

Gulligt, modigt och sött.

Gulligt, modigt och sött.

Jag har aldrig mått bättre.
Jag har aldrig mått sämre.

Nej, det är inte meningen att du ska förstå. Skit i det här inlägget.


Veckans låt, v.15

Helt rätt ändå! För även om Florence Valentin och John ME tog oss med storm så var det den här vi sjöng på sen!



Aime; han är så.... åh!


2 min och 50 sek in i klippet
Jag är inte alls avundsjuk



Llou; love is in the air

Ja, gårdagskvällen var som sagt mycket trevlig. Trots Rospandas "horklädsel" (läs; klänning med strumpyxor och högklackat) lyckades hon inte snärja Love. Kanske har det att göra med att hans flickvän var med? Nästa gång, då slår vi på stort. Wish us luck!

Aime; jag har hittat min drog

Florence Valentin och John ME var luuuugnt kvällens höjdpunkter igår på Nalens P3 Live Session. Lyssna bara på "Du kommer gå långt" så kanske ni får ett litet hum om vilken skön stämning det var, i alla fall i mitt lilla gäng.

Dessutom tog jag tillfället i akt och påpekade för John ME (Mattias Edlund) vilka intensivt blå och fina ögon han har. Vem har inte varit förtrollad sen P3 Guld liksom? (Kolla 3 min in i klippet för den perfekta sekvensen). Han blev jättegenerad, men vatusan, "något måste man ju säga", sa jag. Det är ju sant. Sedan rensade jag luften lite med att säga att han också, precis som snyggot Love Antell, borde rita lite när han skriver autografer. Då fick jag en fin liten skiss på två ögon, han sa att han såg sig själv på det sättet. Jag vet inte, vad säger ni, är det likt?

ögonen

Personligen tycker jag att hans ögon är liiite finare än de han ritade. Fast snubben har talang ju?

Och så Love Antells mästerverk till mig:


Aime; kunde inte ha sagt det bättre själv

och såhär ser man ut
florence valentin kommer inte kunna motstå mig i min blommiga blus.

Llou; let's gå på spelning!


Aime; matte does that to you

Vad tror ni folket? Ska man leta efter perfektion, eftersträva att uppnå det absolut bästa av det bästa, eller ska man liksom "nöja" sig när man hittar något som har 70-80-90% av de komponenterna man vill åt? Öh, hej kryptiskt!

Men typ, alla har vi väl en sorts "lista" som vi bedömer möjliga partners med:

Han ska vara snäll
Han ska ha bra betyg
Han ska ha kool klädstil


..ungefär så. Klart att allas ser olika ut och blabla, men ni fattar. När man har hittat någon som uppfyller, tja, säg 80% av "kraven", ska man satsa då? Eller är det så att det finns en perfekt där ute någonstans och att man ska vänta tills man hittat denne?

Mycket funderingar en tisdag som denna. Bäst att rådfråga min promenadkompis. Tjing!

Llou; I talk to you as to a friend

I've always been a dreamer
I've held my head among the clouds
Now when I'm coming down
Won't you be my solid ground?


- Sway by The Perishers

Aime; kärleksbrev till Llou

Idag var det då dags. Llous stora dag. Jag tycker det blev jättefint! Hon var svår att fånga på bild idag, slingrade sig som en ål. Men några bilder fick jag i alla fall!

Före
före

Under
under

Efter
efter


Llou; psykhem nästa!

Jag kan inte må bra. Det är den enda slutsatsen jag har kommit fram till.
Ni minns väl det jag skrev förut? Det slutar nämligen inte där.
Idag har jag gått runt och känt mig yr. Ett flertalet gånger har jag blivit tvungen att stanna och ta tag i något för att inte falla ihop. Tänk er känslan av att vara dretfull och verkligen inte ha kontroll på balansen; så känner jag mig, och jag har inte druckit något annat än vatten.
När jag idag satt hos frisören kunde jag under några minuter inte se mitt högra öga i spegeln. Hur mycket jag än försökte gick det inte; där fanns bara ett stort, svart hål. Efter att ha försökt i några minuter blundade jag under en längre tid, och sedan kunde jag se igen. Efter ca 10 minuter såg jag däremot att jag hade en stor, illrosa fläck i ansiktet. Ju mer jag studerade fläcken, desto snabbare rörde den sig runt i mitt ansikte. Jag tyckte jag såg komisk ut. Vem går runt med en stor,  cerise fläck (ca 7 cm i diameter) mitt i fejjan?! Sedan kom jag på den smarta idén att jag kanske inbillade mig detta också. Jag kunde däremot inte vara säker, så jag frågade min frisör om hon kunde se den rosa fläcken. Det kunde hon inte. Alla i frisörsalongen kollade snett på mig. De undrade säkert vad jag gick på.

Hela veckan har känns väldigt Lucy in the Sky with Diamond-aktig.
Jag är en aning rädd.


Lucy in the Sky with Diamonds - The Beatles

Veckans låt, v.14

Dra på trissor, vi har ju inte levererat veckans sköning. Jag tycker vi fortsätter på Lily Allens avslappnade stil om att sjunga om saker som är helt... sjukt kooola helt enkelt


Aime; rockstar

På en alldeles ospeciell dag som idag hade jag på mig följande:

rockstar
uppifrån och ned
ray ban pilotbrillor
sjal från pakistan
tröja från någon liten affär i frankrike
skinnjacka från mango
jeans från H&M som jag klippte sönder igår
skor från frankrike

Aime; liten på jorden

Idag gav jag 20 kr till en tiggare på pendeltåget. Jag vet inte varför jag gjorde det. Han var en såndär som delade ut kort på sätet bredvid en med någon snyfthistoria. Jag läste inte ens det som stod, men jag kände bara för att ge honom min tjugolapp.

Ja, antagligen var han en stor fet bluff och tar pengarna och köper knark eller wtf. Men kanske kanske kanske så hjälpte jag lite. Låt mig vara blåögd idag.

Man ska ju göra det som man känner för. Det tror jag på. Intuition, magkänsla.

Llou; vågnoja

Om jag visste att anledningen till att Aime ville följa med mig till frisören var för att ta fula kort på mig, skulle jag nog inte ha gått med på det! Jaja, nu har jag redan gått med på det. Tusan också!

Vår våg här hemma har varit sönder ett tag (och det har absolut ingenting att göra med att jag blev förbannad när upptäckte att jag hade gått upp två kilo för fem månader sedan...). Hur som helst. Nu har pappa äntligen tyvärr lagat den. Den ligger nu på badrumsgolvet och glor lurt på mig, som om den försöker säga: "Jag vet nog vad du gjorde igårkväll... Jag vet nog hur mycket naturgodis du proppade i dig... Och det var inte det enda du gjorde, eller hur Llou?". Dumma, dumma apparat! Jag undrar hur länge jag kan stå emot den skräckblandade förtjusning det innebär att ställa sig på den.
Måste. Stå. Emot.

Aime; no further comments

helt rätt

Aime; fight club

En av världens absolut bästa filmer; Fight Club.

Det tråkiga är att om man inte har läst psykologi, eller är väl införstådd i Freuds teorier, så har man ingen aning om vad filmen handlar om egentligen, eller betyder. Jag hoppas verkligen att ni som inte har förstått er på filmen alt. tycker om filmen men inte har läst psykologi, frågar mig om vad allt egentligen handlar om. Då kan jag skicka er mitt arbete som jag skrev väldigt omsorgsfullt under psykologi A-kursen.

(Llou kan instämma i min åsikt om att denna film kräver ett psykodynamiskt perspektiv, inte sant? Miiijau!)

Förresten! Ang. Llou. Hon ska klippa sig på måndag! Jag ska självklart vara med och hålla henne i handen och ta fula bilder när hon sitter där i stolen (MOAHAHA). Jag lovar er i alla fall en före och efterbild.

Hon ska dessutom klippa sig hos min frisör.. Det sätter ju  iofs snarare förväntningar på mig *svälj*... Jaja, jag litar på Vera (så heter hon, mästerverksskaparinnan på Blekingegatan). Jag kanske också klipper mig lite, eller rättare sagt, klipper till min lugg om hon har 5 minuter över. Så det blir kanske en före och efter på mig med. Nu är det dags att fly fältet.

Aime; solsolsolkärleksolsolsolsolsolsol

Shit vad mycket det fanns att skriva efter total bloggtorka från både mig och Llou igår. Vi ursäktar men skyller allttekniska fel.

Både igår och idag har det varit så soligt att jag måste ta tag i letandet efter mina solbrillor på riktigt. Det är så soft att känna att man VERKLIGEN behöver dem, istället för att bara glida runt och se kool ut i dem, ..fast det är ju också najs såklart. its all about image baby.

Jag har solat tre timmar igår och ca. fyra timmar idag. JAG HAR FÅTT RÄNDER :) ..och mina kinder är lite lätt rosiga. Detta kommer bli en brun sommar.

Anledningen till att jag idag kunde sola så länge (från kl. 11.30 till 15.30) var att jag gick upp 04.48 (hörde jag applåder?) och gjorde mig iordning för att tjäna lite pengar. Kl. 05.50 började jag inventera ICA MAXI. Hahaha, det var roligare än det låter. Och man får pengar, det är najs! Räknade först i saft/juicehyllan och sen lite i "bönhyllan". Visste ni förresten att det fanns oliver med vitlökssmak, oliver med ansjovis, oliver med chili, oliver med ost och oliver med ... nej, det var nog bara dem. Det var många burkar i alla fall.

Dessutom hade vi grillpremiär igårkväll! TJOHO



Aime; min framtid

Så jävla skön kärring!



"då får jag sluta pressa gurkor med den"

Llou; en lunch i Llous och Rospandas sällskap





Jag vill betona att varken jag eller Rospanda visste att kameran rullade, och att jag i vanliga fall har en mycket mörk och förförisk röst (jag förstår inte var den nya rösten kommer ifrån...)

Llou; när man blivit desperat...

Alltså, uscha mig!

Hela vägen hem från min sjukgymnast satt jag mitt emot en matte som satt och grovhångla med sin hund. Jag överdriver inte. Det var så totalt äckligt att se att jag fick kväljningar. Hur kan man göra något sådant?! Jag förstår det bara inte! Jag försökte att inte kolla på dom, men lite då och då måste man ju tjuvkika bara för att kolla om dom fortfarande höll på, och det gjorde dom! När jag kom farligt nära kräk-gränsen bestämde jag mig för att bara titta på min iPod och ingen annan stans. Trots det vägrade den illamående känslan att försvinna, och den håller fortfarande i sig...

Nu vet jag vad jag kommer drömma mardrömar om i natt, i alla fall.
Yummi.

Aime; fotografnissan

Matilde fyllde ju sina aderton igår och det firades såklart! (t.ex. med pyrosekvensering)

Här kommer bilder från dagen:

matildehalv tårta (var tog den andra halvan vägen?)matilde och rospandallou

Och så Llous kusin:

rådjur

Llou, jag menar såklart att du har såna fina rådjursögon, ingenting annat.

Llou; är inte direkt vad vi skulle kalla en fotograf



Idag hade vi Nationellt prov i svenska i 5 h. Klart som korvspad att jag hade laddat upp! Som matsäck hade jag:
  • Kryddte
  • Vatten
  • Naturgodis
  • Vindruvor
  • Mackor
  • Banan
Hemma glömde jag "Sharpen up!"-drycken som jag hade köpt för detta tillfälle. Det sörjde jag på vägen in till skolan. Ni kan tycka att jag är extrem, men eftersom jag har sovit så otroligt dåligt på senaste tiden var jag helt enkelt tvungen att vidta så många åtgärder som möjligt för att inte somna under provet. Jag lyckades.

Aime;

Om någon märkte det så har jag ingen rubrik idag. Det beror på att jag för en timme sen upptäckte att jag inte har någon röst. Även om jag verkligen försöker att anstränga mig (som jag vet att man inte ska göra men som är något man bara måste testa i alla fall) så händer det ingenting. Jag vågar inte svara i telefonen när det ringer för den som är på andra sidan tråden kommer ju tro att jag "bussvarar". (Kompisen till busringa)

Detta är ett väldigt intressant stadium då jag annars inte är tyst en längre stund.

RSS 2.0