Aime; jag har något att berätta

Allt är inte som det ser ut

Vi människor har våra tankar och idéer kring saker och ting. Vi tror oss veta en hel del, fastän vi ibland kanske bara grundar våra bestämmelser i fördomar eller icke trovärdig erfarenhet. T.ex.: "Alla zigenare är tjuvar"

IllusionerFör att vi överhuvudtaget ska kunna fungera normalt behövs dessa fördomar och tankar om hur vi uppfattar det runtomkring oss. Låt oss säga såhär; att dela omvärlden i små bitar och placera dem i fack är inte fel. Vi behöver struktur i hjärnan för att kunna hålla isär allt. Annars kanske vi skulle tro att röd bil betydde mjuk blöt.

Alltså; placera saker i fack = bra (Men, som alltid, finns det en regel kan man slå sig i backen på att det finns ett undantag för regeln. Det är ju förstås inte alltid bra. Ni förstår hur jag resonerar hoppas jag.)

Hursomhelst. Det jag vill komma fram till är att det finns tusentals miljoners anledningar till att det ni ser, hör eller upplever händer. Allt har inte den mest logiska förklaringen.

Så, när ni ser någon trilla, ta inte för givet att det var halt där. När ni ser någon äta en banan, ta inte för givet att han eller hon är hungrig. När ni lyssnar på en bra låt, ta inte för givet att alla gillar just den låten. När ni ser någon sitta och skriva "allt är inte som det ser ut" på mobiltelefonen, tro inte att personen gjort ett könsbyte. Personen ifråga kanske bara ville skriva ett bra blogginlägg senare under dagen.

Kommentarer
Postat av: olivia

Herregud vilket bra inlägg!

2009-01-26 @ 12:30:21
URL: http://htttp://oliviasfluff.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0